Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 




Xριστουγεννιάτικα στολίδια απο ζυμάρι, συνταγή Νο.2
03/12/2008

Θα χρειαστείτε:

  • μια κούπα άμυλο αραβοσίτου (κόρν φλάουερ/νισεστέ)
  • δύο κούπες σόδα μαγειρικής
  • μιάμιση κούπα νερό


Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε καλά το κόρν φλάουερ με την σόδα μαγειρικής. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάλτε την κατσαρόλα στην εστία, σε μέτρια θερμοκρασία, και ψήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει την υφή στεγνού πουρέ.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα απο την εστία και καλύψτε την με μια νωπή πετσέτα. Μόλις κρυώσει λίγο και δεν καίει, καλύψτε τα χέρια σας και την επιφάνεια εργασίας με λίγο κόρν φλάουερ και πλάστε το ζυμάρι μέχρι να γίνει μαλακό και εύπλαστο.
Ανοίξτε το ζυμάρι με έναν πλάστη, στο επιθυμητό πάχος και χρησιμοποιώντας κούπ πατ, φτιάξτε τα χριστουγεννιάτικα σχήματα που επιθυμείτε.

Αυτό το ζυμάρι είναι κάτασπρο, με διαφορετική υφή και πιο μαλακό ζυμάρι απο τις υπόλοιπες παραλλαγές που υπάρχουν δίνοντας επιπλέον δυνατότητες στην επεξεργασία.

Δώστε χρόνο στα παιδιά να παίξουν με αυτό και να το επεξεργαστούν με πολλούς τρόπους, και αν είναι άνω των 4 ετών ενθαρρύνετέ τα να τοποθετήσουν λεπτομέρειες στα στολίδια (μπαλάκια, ή λουρίδες που να σχηματίζουν γράμματα).

Μην ξεχάσετε να τρυπήσετε με ένα καλαμάκι τα στολίδια έτσι ώστε όταν σκληρύνουν να μπορέσετε να περάσετε μια κορδέλα.
Για να στεγνώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στον φούρνο σε θερμοκρασία 100 βαθμών για δύο ώρες.
Μόλις κρυώσουν μπορείτε να τα ζωγραφίσετε, είτε με μαρκαδόρους (θα μείνουν όσο λεία ήταν όταν τα πλάσατε!) είτε με νερομπογιές ή τέμπερες, ή ακόμα και κηρομπογιές. Κάντε ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα περνώντας τα με ένα σπρέι glitter (θα το βρείτε στα χρωματοπωλεία) ή κολλώντας με άσπρη κόλλα, χρυσόσκονη.

Τα συγκεκριμένα στολίδια είναι διακοσμημένα με μαρκαδόρους.

Πηγή: http://www.make-stuff.com/projects/cornstarch_ornaments.html

Δείτε εδώ και μια άλλη συνταγή για χριστουγεννιάτικα στολίδια απο ζυμάρι με αλεύρι και λάδι(απο 2 ετών): http://parents.org.gr/freetime/?sid=35

Απλές οδηγίες για το πως να φτιάξετε ένα αστέρι με 5 ή 10 γωνίες: http://parents.org.gr/events/a322 

 

 






























ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008